over ons

Over ons en het kantoor

Het oorspronkelijke Accountantskantoor Vandorpe – Provoost & C° BVBA is een gevestigde waarde in het Vlaamse ondernemingslandschap. De geschiedenis van het kantoor begon al medio de jaren 60 van vorige eeuw toen Leopold Vandorpe begon als zelfstandig boekhouder in Deinze. Halverwege de jaren 70 kwam Dirk Vandorpe het kantoor vervoegen.

Een toenemende mate van complexiteit, concurrentie en ambitie vertaalde zich in 1994 in een samenwerking met het kantoor van Piet Provoost in Gent, die zijn kantoor in 1986 opgericht had en voornamelijk actief was in het verlenen van bedrijfs-en boekhoudkundig advies aan KMO’s. Op eenzelfde moment verzekerde de tweede generatie onder leiding van Jos Vandorpe de continuïteit en de groei van de onderneming.

De samenwerking bleek een succes en in 1996 kwamen de twee kantoren samen op de locatie waar ze zich vandaag nog steeds bevindt, in Zulte-Olsene. Sedertdien heeft het kantoor een mooi groeitraject afgelegd waarbij ze diverse soorten ondernemers en ondernemingen in diverse sectoren bijgestaan hebben. Het kantoor is verder uitgegroeid tot een kleinschalig en familiaal kantoor met drie vennoten en een zestal boekhouders en adviseurs.

Halverwege 2019 heeft de derde generatie, onder leiding van Jonathan Provoost, de deur geopend naar het digitale tijdperk en boven deze deur zal vanaf heden de naam “DATARIS” staan.

Dataris | Over ons

De vennoten

Wie is wie?

De vennoten

Vandorpe Dirk

Vandorpe Dirk

Dirk behaalde in 1976 een licentiaat in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven en verkreeg de titel van accountant in 1986.

Hij startte zijn carrière in het kantoor na zijn studies waardoor hij in sterke mate alles heeft zien evolueren. Dirk is door zijn sterk commercieel karakter een sleutelfiguur geweest in de groei van het kantoor. Deze commerciële ingesteldheid maakt hem een uitstekende onderhandelaar. Hij zal steeds nadrukkelijk een compromis sluiten waarbij op lange termijn de beide partijen baat hebben.

Klanten omschrijven hem als een warm persoon die altijd klaar staat met duidelijk en eenduidig advies.

Provoost Piet

Provoost Piet

Piet Provoost studeerde in 1981 af aan HOGent, faculteit handelswetenschappen, Accounting en Finance. In 1993 behaalde hij de titel van accountant en in 2002 de titel van belastingconsulent.

Hij startte zijn loopbaan als auditor bij Bedrijfsrevisorenkantoor Van Bracht waar hij gedurende ruim 5 jaar actief was bij grote ondernemingen. In 1986 besliste hij een eigen kantoor te starten in Gent waar voornamelijk het accent werd gelegd op het begeleiden van beginnende zelfstandigen en het adviseren van klanten in alle domeinen van de bedrijfsvoering. In het verlengde van zijn dagdagelijkse activiteiten was hij in 1986 actief betrokken bij het oprichten van het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen.

Sinds 1994 is hij actief vennoot in het kantoor nadat de activiteiten van de eigen kantoren werden samengevoegd.

Zijn activiteiten richten zich voornamelijk op het verlenen van adviezen aan en het begeleiding van familiale KMO’s en groepen van familiale ondernemingen. Tevens worden de activiteiten aangevuld met herstructureringen, kredietmontages, overnamebegeleiding en waardering van bedrijven.

Sinds 2012 is Piet lid van de Conféderation Fiscale Européene.

Vandorpe Jos

Vandorpe Jos

Jos is licentiaat in de Economische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Gent en behaalde een Postgraduaat in Coopération au Développement aan de Université Libre de Bruxelles.

Hij startte zijn loopbaan als Accountmanager bij de Régie des Productions Pédagogiques te Bujumbura en was vervolgens Financieel manager bij De Bacquer NV. Sedert 1998 heeft hij het kantoor vervoegd als accountant en behaalde in 2000 de titel van Belastingconsulent.

Op vandaag heeft Jos voornamelijk de leiding van het kantoor op zich genomen met een doordrongen specialisatie in de optimalisering van de Vennootschapsbelasting en de Personenbelasting.

Daarnaast is hij actief penningmeester in de Beroepsvereniging van Accountants, Bedrijfsrevisoren, Boekhouders en Fiscale Beroepsbeoefenaars.
Klanten omschrijven hem als een nauwkeurig en beslissingsvaardig persoon waarbij hij snelle to-the-point oplossingen kan aanbieden aan zijn klanten.

Provoost Jonathan

Provoost Jonathan

Jonathan studeerde aan de Universiteit van Gent waar hij een Master of Science in Finance & Risk Management behaalde. Daarnaast behaalde hij een Postgraduaat in Accounting & Controlling aan Brugge Business School.

Hij startte zijn carrière als student-ondernemer en begon direct na zijn studies als financieel auditor bij BDO Bedrijfsrevisoren waar hij verantwoordelijk was voor de controle en het advies over de boekhouding en rapportering van diverse nationale en internationale KMO’s. In 2019 heeft hij vervolgens de overstap gemaakt naar Dataris waar hij in 2021 de titel behaalde van tax advisor & accountant. In datzelfde jaar behaalde hij eveneens de certificering als notarieel accountant.

Jonathan adviseert een breed spectrum van klanten inzake accountancy en fiscaliteit waarbij hij zich voornamelijk richt op de begeleiding en groei van start-ups en de grotere KMO’s. Hij is ook sterk actief in de Corporate Finance afdeling van het kantoor door zijn ervaring in financiële due diligence, financiële audits en waardebepalingen.

Klanten omschrijven hem als een nauw betrokken coach waarbij ze zijn rechttoe-rechtaan mentaliteit en probleem-oplossend vermogen sterk appreciëren.

Wie is wie?

Het team

Lut Vancaester

Lut Vancaester

Senior Accountant

Hallo! Ik ben Lut Vancaester en ondertussen ben ik al meer dan 10 jaar aan de slag bij Dataris als Senior Accountant.

Door mijn jarenlange ervaring kan je op mij rekenen voor het correct inboeken van aan- en verkoopfacturen, voor het opmaken van btw-aangiften en het voorbereiden van jaarrekeningen.

Bij mijn werk word ik gedreven door precisie en nauwgezetheid. Ik probeer om ook complexere dossiers op te lossen en ben enkel tevreden als ik dit tot een goed einde heb gebracht.

Celine Van Den Bossche

Celine Van Den Bossche

Junior Accoutant

Hallo, mijn naam is Celine Van den Bossche, en bij Dataris ben ik actief als Junior Accountant.

Ik vind het leuk om met cijfers om te gaan en mezelf uit te dagen. Je kunt bij mij terecht voor allerlei diverse boekhoudkundige taken, zoals het inboeken van aan- en verkoopfacturen, het inboeken van het financieel, opmaak van de btw-aangiften, het voorbereiden van de jaarlijkse afsluiting en de personenaangifte. Ik ga graag door totdat een dossier volledig correct staat.

Danielle Leenaert

Danielle Leenaert

Junior Accountant

Hallo, mijn naam is Danielle Leenaert, en ik vervul de rol van Junior Accountant. 

Ik ben veelzijdig in mijn beroep, een soort generalist zou je kunnen zeggen. Mijn passie ligt bij het werken met cijfers en ervoor zorgen dat alle details nauwkeurig worden bijgehouden.

Ik koester mijn behaalde diploma en ben trots op mijn voortdurende inspanningen om mezelf verder te ontwikkelen via bijscholing.

Rania Saïdi

Rania Saïdi

Junior Accountant

Hallo, Mijn naam is Rania Saidi, ik vervul de rol van Junior Accountant.

Ik ben flexibel in mijn vakgebied en neig naar een generalistische benadering. Ik geniet ervan om met cijfers te werken en het zorgvuldig bij te houden van alle details.

Ik ben trots op mijn diploma en probeer voortdurend te streven naar persoonlijke groei door middel van educatie op de werkvloer.

Elly Vaernewijck

Elly Vaernewijck

Senior accountant

Hallo, mijn naam is Elly Vaernewijck en ik ben momenteel werkzaam als Senior Accountant binnen ons team.

Het is mijn passie om zowel met cijfers als met mensen te werken. Hier in het accountantskantoor kan ik die twee aspecten perfect combineren, want we ondersteunen onze klanten bij hun passie door hen taken uit handen te nemen die ze zelf niet graag doen. Mijn werkterrein is heel gevarieerd en interessant omdat ik zowel kennis heb van eenmanszaken, vennootschappen als personenaangiftes.

Priscilla Cools

Priscilla Cools

Junior Accountant

Hallo, mijn naam is Priscilla Cools en ik vervul met trots de rol van Junior Accountant binnen ons team.

Mijn specialisatie ligt in het zorgvuldig plannen en het halen van strakke deadlines, terwijl mijn diepere passie ligt in het nauwkeurig en grondig interpreteren van cijfermatige gegevens.

Robbe Goemaere

Robbe Goemaere

Junior Accountant

Hallo, mijn naam is Robbe Goemaere, en ik vervul de rol van Junior Accountant.

Mijn passie en expertise liggen in de wereld van vennootschaps- en personenbelastingen, communicatie, en het ondernemerschap zelf. Deze gebieden vormen de drijvende kracht achter mijn professionele reis.

Julie Hubrecht

Julie Hubrecht

Office Manager

Hallo, Ik ben Julie Hubrecht, de office manager bij ‘Dataris Fiscaal-Accountants’. Als een soort ‘manusje van alles’ streef ik altijd naar kwaliteit. Ik geniet van de diversiteit in mijn werk en ben altijd bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dat is ook waarom de diverse taken van een office manager mij enorm aanspreken. Waar nodig, probeer ik altijd passende oplossingen te vinden en bij te sturen.